Hur länge ska du amma egentligen?


Det här med att amma
- eller inte att amma - kan bli en het diskussion och ofta vill man försvara och förklara varför man har valt att göra som gör. Jag ammar Milton ännu, och det är inget konstigt med det. Han är 7 månader och 5 1/2 månad korrigead - som man säger - eftersom han är för tidigt född, och jag hade tänkt att göra det så länge som det känns bra för oss båda. 

När 8åringen var liten och i Miltons ålder kunde jag få kommentarer av mina vänner som - hur länge ska du amma egentligen? och jag kunde inte förstå varför man lade sig i något sådant? Det behövde inte vara en negativ fråga, utan oftast handlade det om nyfikenhet, men det var ändå en fråga och uppenbarligen var det ju något som upptog personens tankar, men varför? Berodde det på att hen själv inte hade ammat sitt barn av olika anlednignar, eller kanske hade hen inte ammats som barn? Varför lägger vi oss i hur andra väljer att göra? Varför är det mer okej att fråga och ha åsikter om amningen än om något annat personligt? Som varför äter du inte kött, det är ju konstigt eller varför äter du så mycket kött, det är ju väldigt konstigt!  

Jag inte fått någon kommentar
om min aming den här gången, förutom att någon kanske har sagt - ska han amma igen, men det är ju också för att Milton har ammat ofta, så det känns som en naturlig fråga, men ändå. Kan inte var och en få göra som de vill, jag vill amma mitt barn för att det fungerar för oss!? Och om du inte vill amma (eller kan), så är det upp till dig, jag skulle aldrig fråga varför eftersom det är din ensak. Var och en får alltså göra det som känns bäst för dem.

Amma, amma länge, amma lite eller inte amma, man älskar sitt barn lika mycket ändå.
#1 - Silvia

tänk att folk ska hålla på och lägga sig i hela tiden. Jag hade säkert ammat fortfarande om det hade funkat, verkar ju så smidigt, men tyvärr gick det inte så bra med det för oss så jag gav upp efter 2 månaders amningsångest och ytterligare två månaders pumpande. nää säger jag... alla gör det som passar just deras familj bäst. God jul på er <3

Svar: Precis! Och det är väl ingen som ska lägga sig i vad du väljer att göra, eller varför det blev så?! Nej låt oss göra som vi vill :)
God Jul! Kram
evanesse.se

#2 - Anonym

Ja man måste få amma som man vill eller om man inte vill.

Svar: Exakt så!
evanesse.se

#3 - Nina

Jag ammade nästan till 2 års ålder. Det är ju upp till var och en som du skriver.

Svar: Ja det är upp till var och en!
evanesse.se