Intervju med Spiderchick
Mellan svävande tacosåser, lussebullar och humorhimlen tog sig allas våran Spiderchick tiden till att låta sig intervjuas utav mig - och jag kan garantera att hon är lika trevlig att prata med som hon visar när hon skriver! Blunda och njut höll jag på att säga, men föreställ dig en halvt vächötta-dialekt med lite Göteborgs-påbrå och så kör vi.

Hej Moa, hur mår du?
- Jag mår bra, hur är det själv? 
Alltså bara så trevlig, tänker jag och svarar att - jag mår också bra, tack!

Kan du berätta lite mer om vem Moa är?
- Ja vad svarar man på det bara sådär,  men jag är en person som driver ett företag, bor i Skövde, har en musiker till man, två fantastiska barn och tycker om att vara kreativ och skapa innehåll, både vad gäller företaget och på min blogg. 

Man blir så glad av att höra dig berätta saker om dig själv, och då undrar man ju - är du den du är på bloggen, alltså är Moa och Spiderchick samma person?
- Min blogg är en del av mig och jag är absolut den samma på bloggen som jag är i min vardag, jag kanske inte går runt och är roliga hela tiden, men jag tycker om att blanda humor och allvar när det behövs.

Ja det känns verkligen som att det är du, och då kommer jag osökt in på Mia Skäringer som är en inspirationskälla till dig enligt vad man kan läsa på din blogg, vill du berätta mer och kan man säga att du och Matilda är som "Mia och Klara-karaktärerna"?
- Haha, nej det kan man inte säga,  men det skulle i så fall vara om jag var Klara då eftersom jag är fem år äldre än Matilda, likt ålderskillnaden på Mia Skäringer och Klara Zimmergren, och dem inspirerar absolut, de är våra förebilder. De blandar humor och allvar på rätt sätt. 


Nu hoppar jag tillbaka lite, och för er som läser intervjun så måste jag berätta att samtalet med Moa kändes som om hon vore en vän, vi kom till och med in på mig och vad jag ville med mitt liv, ja ni fattar ju, hon är verkligen fantastisk!

Moa, vill du berätta mer om ditt och Matildas företag och grunden till det?
- Jag hade bloggat i jättemånga år och var föräldraledig med mitt andra barn när jag en dag kände ”vad ska jag göra med mitt liv". Eftersom att jag hade mycket erfarenhet och kunskap genom mina år som bloggare, tyckte jag att det vore synd att kasta bort det, så jag bestämde mig för att göra något utav det istället och så startade jag och Matilda vårt företag med huvudsakliga syftet att hjälpa andra företagare att synas. Vi har en byrå där vi konsultar företag som bland annat går ut på att coacha dem till att skapa innehåll och för att synas på rätt sätt. Det kan handla om att administrera facebook- och Instagramkonton, bloggar och andra sociala medier.
Spännande, kan man sammanfatta det som ett likvärdigt copywriterarbete?
- Ja precis!

Hur har ditt liv förändrats och vad inspirerar dig till att fortsätta blogga?
- Ja men alltså tack vare bloggen så har jag fått göra så mycket roligt, i princip allting som jag har gjort sedan 2008 är ju tack vare min blogg, jag har hela tiden kunnat referera till den, det har öppnats mycket dörrar. Min blogg har betytt allt när det gäller nya vägar och samarbetspartners och den är en del av mig. Det som driver mig till att fortsätta är helt klart mina läsare, det är genom dem man faktiskt får respons på att man gör något bra. Jag älskar också att skriva, vilket man nästan måste för att driva en blogg.


Moa vet verkligen hur man driver en blogg, eller hur? Hur stor del av ditt liv är hennes blogg? Vi är nog ett par stycken som gärna läser om hennes senaste upptåg. 

Vet du vilket ord - tillsammans med Spiderchick - som verkar googlas mest just nu?
- Ja, kanske spiderchick barn namn? 
Ja det också, men även spiderchick lussebullar (från 2013). Det är väl ändå hur roligt som helst? Tänk att människor googlar på "dina" lussebullar!
- Ja just det året ville jag testa något nytt och hade ett recept ifrån ICAkurien och efter att jag publicerade det inlägget, är det faktiskt läsare som varje år hör av sig och berättar om att de har bakat dessa lussebullar, jätteroligt!

 Godis eller chips?
- Godis
Solsemester eller skidresa?
- Solsemester
Film eller serie?
- Serie
Få massage eller ge massage
- Få massage
Morgon eller kvällsmänniska
- Morgonmänniska

Tack snälla Spiderchick-Moa för att du tog dig tid! Nu har vi fått lära känna dig lite mer. 

God Jul och Gott Nytt År!
 
------------------------------

Du kanske också gillar
- Intervju med Denise&Kaylie

 
 
#1 - Miina

Å så kul att läsa!

#2 - Camilla

Haaahaaa, så rätt, få massage, samma här :-) Tummen för det Moa!

#3 - Anonym

Jag gillar spiderchicks blogg, vad roligt att ni gör intervjus och att man får veta mer saker. kramiz

#4 - Jon

Vilken bra intervju!

#5 - Hanna

Vad roligt att läsa!

Svar: Va bra! :)
evanesse.se

#6 - Amanda

Roligt med en intervju! :D

Svar: Ja :)
evanesse.se