Passa på att vila när bebisen gör det
Vem har kommit på något så korkat? Passa på att vila när bebisen gör det? Vem hinner göra det? Jag känner att när Milton har en av sina (oftast) korta sovstunder, då måste jag priotera. 1) ska jag fixa iordning köket 2) ska jag dammsuga 3) ska jag ta tvätten 4) ska jag duscha 5) ska vi gå ut på en promenad och så fortsätter det. Men helst vill jag hinna sätta mig med en kopp kaffe framför datorn, så det är ju inte undra på att man aldrig hinner med saker och att tiden springer iväg. 


Underbara illustrationer hos Ett päron till morsa

Jag skulle aldrig låta min sambo komma hem till disk, tvätt och ett ostädat hem. Inte för att han kräver att jag ska hinna med allt, tvärtom - han vet precis hur svårt det kan vara att hinna med när en liten bebis helst bara vill bli buren på, eller vill vara med där det händer. Det är tur att det aldrig blir så där överdrivet stökigt om man alltid håller någorlunda ordning (säger pedanten inom mig).

Jag brukar överlåta matlagningen till Mr M då det absolut värsta jag vet är att påbörja något för att inte hinna med, som för ett tag sedan. Soppan skulle förberedas och stod på plattan. Jag var i full fart med att skala morötter och potatis, hälften var väl klart ungefär men så var det "någon" bebis här hemma som absolut inte gick med på att varken vara i gåstol, vagn eller babygym och gallskrek utav uttråkning, så jag fick ju ta upp honom, och skala potatis med en arm? Den soppan åt vi inte, kan jag säga. Oftast lagar Mr M mat på kvällen så att vi har till dagen efter. Det är lyx! Eller så gör jag det som min "egentid, hehe.

Hur känner du? Hur gör du där hemma?

Jag vill  också säga att det är förståeligt att man som föräldraledig med flera småbarn inte har möjligheten att hinna med på samma sätt.
Julkalender 2016 och paket varje dag
Vi satt här igår kväll jag och Mr M och pysslade med småpaket till 8åringens julkalender som hon ska få börja öppna från och med imorgon. Gissa om hon ser framemot det och blev glad när hon såg påsarna med nummer för varje dag. Vi har inte gjort det tidigare år, men så kände jag för att fixa till något. Dessa småpåsar är smidiga också, våra har vi ställt på en hylla i storarummet.

Det var först jättesvårt att hitta saker för en mindre dyr peng, ja för man köper ju inte "riktiga" julklappar och lägger i, men det blev en del bra saker ändå. Bland annat blev jag inspirerad av en julkalender-tipsare på Tv4 häromdagen som sade att hon gör en till sina barn med 33%-metoden. Jag minns inte det exakta upplägget, men det jag lade på minnet var att man skulle blanda pyssel, ätbart och upplevelser. Ja något sådant. Men i alla fall.

Två saker som jag tog med till 8åringens kalender är att jag har slagit in en pepparkaksform, och det paketet får hon öppna på södag eftersom vi tänkt att baka pepparkakor då, smart va? Dessutom kommer ett paket innehålla ett besök till Jul på Liseberg (för hela familjen) och ett annat med en teckning av ett pepparkakshus. Ja heja mig vad kreativ (jag och Mr M är!). Och så med knäckformar också, kom jag på. Man kan också lägga i en tärning för att spela spel tillsammans. 

Hur ser det ut hos er, gör ni egna kalendrar eller köper ni färdiga (det finns ju en hel del bra!). 
Vad äter era små?
Nu är den här underbara killen 6 månader och han har därför börjat äta lite mer mat, eller i alla fall smaka på mer av det vi äter, som spagetti med köttfärsås igår. Han är ca 6 veckor för tidigt född så egentligen är han 4 1/2 månad korrigerad ålder, men så länge han är intresserad av mat känns det ändå okej att låta honom smaka.

Han har fått en halv portion gröt ett tag nu och han verkar uppskatta det. Förutom det äter han banan och det absolut mest spännande sättet att göra det på, är via en food feeder. Milton tycker det är jätteroligt att sitta och pilla med den, och att det dessutom kommer goa grejer ur den är ju ännu bättre! Har du en sådan?

Häromdagen kokade vi potatis och gav honom lite på en sked, det verkade helt okej det också. Han är duktig och gapar, så mer mat vill han ju ha. Vi har fortsatt med potatis och ska introducera morötter och snart frikadeller (kokta köttbullar).

Vad äter era små? Vid vilken ålder började ni ge vanlig mat?

 
 
 
 
 
Om du gillade det här inlägget, läs också
- Vilken napp ska man ha?
- Läkarkontroll och att sluta amma