Hur sover barnen bäst?
Ett av det effektivaste sätten att få Milton att somna (för att göra det längre än i 5 minuter) är att gå ut på en promenad. Då somnar han gott och kan sedan sova uppåt 1 1/2 timma i alla fall, och det brukar inte dröja långa stunden innan han blir trött (annars), men just igår tyckte han tydligen att jag skulle promenera lite extra. Han låg där och tittade på mig med sina söta underbara blåa ögon, mammas lille älskling och så fick jag röra på mig mer än vanligt, i alla fall tre gånger upp och ner för backen, hehe. Det blev min mammaträning igår, promenaden ute. Men idag blir det tuffare, och med fokus på ben och rumpa igen.

Miltons sovtider varierar, och även om det är viktigt att det får sova, att man hjälper dem alltså, tror jag ändå att de hittar sitt mönster och sover när de behöver. Här hemma kan det vara alltifrån 5 minuter (och då vid flera tillfällen per dag) till lite längre stunder. Men det är hans sätt och mina andra två barn gjorde likadant. Det ha varit korta men flera sovstunder på dagarna och det sätt som är bäst för dem, fungerar för mig såklart.

Hur somnar era barn bäst?


Idag ska vi fika med ett par vänner, är det tänkt. Jag kom aldrig iväg någostans igår utan gick mest runt här hemma och slappade. Det blev ingen öppna förskolan heller, men kanske tar det imorgon istället. Just nu är jag trött, då jag blev väckt flera gånger inatt också, men efter lite kaffe kanske jag känner mig piggare? Inte en utan flera, hehe.

Tittar du på The walking dead-serien? Håller du med om att den nya säsongen är en aningens mer detaljerad och tydlig med avhuggna huvuden och så vidare? Vissa scener är nästan äckliga. Men jag går inte djupare in på det om du dels inte följer serien, eller om du inte kommit till samma säsong än.