Julkalender 2016 och paket varje dag
Vi satt här igår kväll jag och Mr M och pysslade med småpaket till 8åringens julkalender som hon ska få börja öppna från och med imorgon. Gissa om hon ser framemot det och blev glad när hon såg påsarna med nummer för varje dag. Vi har inte gjort det tidigare år, men så kände jag för att fixa till något. Dessa småpåsar är smidiga också, våra har vi ställt på en hylla i storarummet.

Det var först jättesvårt att hitta saker för en mindre dyr peng, ja för man köper ju inte "riktiga" julklappar och lägger i, men det blev en del bra saker ändå. Bland annat blev jag inspirerad av en julkalender-tipsare på Tv4 häromdagen som sade att hon gör en till sina barn med 33%-metoden. Jag minns inte det exakta upplägget, men det jag lade på minnet var att man skulle blanda pyssel, ätbart och upplevelser. Ja något sådant. Men i alla fall.

Två saker som jag tog med till 8åringens kalender är att jag har slagit in en pepparkaksform, och det paketet får hon öppna på södag eftersom vi tänkt att baka pepparkakor då, smart va? Dessutom kommer ett paket innehålla ett besök till Jul på Liseberg (för hela familjen) och ett annat med en teckning av ett pepparkakshus. Ja heja mig vad kreativ (jag och Mr M är!). Och så med knäckformar också, kom jag på. Man kan också lägga i en tärning för att spela spel tillsammans. 

Hur ser det ut hos er, gör ni egna kalendrar eller köper ni färdiga (det finns ju en hel del bra!). 
#1 - Maria

Vad fint!

Svar: Tack :)
evanesse.se