Läkarkontroll och att sluta amma
Idag har vi varit iväg på 6månadersbesök och läkarkontroll på bvc. Milton skötte sig galant och det fanns inget att anmärka på. Det kollade hans reflexer, om han greppade efter saker, reste/satte sig upp när de drog honom upp i armarna och så att höfter och annat såg bra ut. Han fick som sagt mycket väl godkänt, plutten, trots att han är för tidigt född, men som läkaren sa - man räknar inte med sådant om inte barnen visar tecken på att vara sena i utvecklingen. Förutom det ville läkaren se så att Milton var intresserad av saker, tittade sig runtomkring, hade ögonkontakt, rörde sig på skötbordet och "pratade". Allt var som det skulle. Och så det här med amningen.

Jag friammar Milton, som man kallar det istället för helammar (då han har börjat äta lite smått). Nu får han inte jättemycket vanlig mat, men vi ska introducera potatis och annat. Men i alla fall. Det var det här med att amma och att sluta göra det på natten, som läkaren tyckte - de behöver inte äta på natten efter 6 månader. Jag är inte den som inte kan säga ifrån, och hon var inte hård eller otrevlig på något sätt, utan sade mer vad hon tyckte, men jag lyssnade mest bara på vad hon sa. Eftersom Milton inte tar napp, eller tar napp är fel ord, vi har aldrig gett honom en på det sättet, så har han ju mig som det istället. Att amma innebär inte bara mat, utan också närhet och tröst. Däremot höll jag med om att vi kunde försöka låta honom somna själv om dagarna, och inte vid bröstet. Vi ska testa detta till helgen, att jag ammar men när han är på väg att somna så ska jag lägga ner honom. Jag tror att det kan bli en bra rutin för honom.
Hur gör ni med amning och sovrutiner?
#1 - Rebecca Hoseia

Åh! Jättesvårt tycker jag. Om jag minns rätt har alla tre barn somnat vid bröstet eller med flaska i princip. Jag har aldrig lyckats vänja bort det riktigt. Silas har fortfarande flaska när han ska somna 🙈

Svar: Ja här har det ammats till sömns med alla tre också. Nu testade jag att lägga ner honom efter amning, det gick okej :)
evanesse.se