Passa på att vila när bebisen gör det
Vem har kommit på något så korkat? Passa på att vila när bebisen gör det? Vem hinner göra det? Jag känner att när Milton har en av sina (oftast) korta sovstunder, då måste jag priotera. 1) ska jag fixa iordning köket 2) ska jag dammsuga 3) ska jag ta tvätten 4) ska jag duscha 5) ska vi gå ut på en promenad och så fortsätter det. Men helst vill jag hinna sätta mig med en kopp kaffe framför datorn, så det är ju inte undra på att man aldrig hinner med saker och att tiden springer iväg. 


Underbara illustrationer hos Ett päron till morsa

Jag skulle aldrig låta min sambo komma hem till disk, tvätt och ett ostädat hem. Inte för att han kräver att jag ska hinna med allt, tvärtom - han vet precis hur svårt det kan vara att hinna med när en liten bebis helst bara vill bli buren på, eller vill vara med där det händer. Det är tur att det aldrig blir så där överdrivet stökigt om man alltid håller någorlunda ordning (säger pedanten inom mig).

Jag brukar överlåta matlagningen till Mr M då det absolut värsta jag vet är att påbörja något för att inte hinna med, som för ett tag sedan. Soppan skulle förberedas och stod på plattan. Jag var i full fart med att skala morötter och potatis, hälften var väl klart ungefär men så var det "någon" bebis här hemma som absolut inte gick med på att varken vara i gåstol, vagn eller babygym och gallskrek utav uttråkning, så jag fick ju ta upp honom, och skala potatis med en arm? Den soppan åt vi inte, kan jag säga. Oftast lagar Mr M mat på kvällen så att vi har till dagen efter. Det är lyx! Eller så gör jag det som min "egentid, hehe.

Hur känner du? Hur gör du där hemma?

Jag vill  också säga att det är förståeligt att man som föräldraledig med flera småbarn inte har möjligheten att hinna med på samma sätt.