Vett-och etikett på nätet
Jag vill börja med att säga att jag har inte all bakgrundsinformation, att jag inte vet vilka personer det berör men det gjorde ont att läsa om Johannas Platos tankar efter eventet, och hur konversationerna hade sett ut under hennes arbete för att ordna den här träffen för oss bloggare i Göteborg.Jag kunde tyvärr inte delta igår Söndag (den 30 Oktober) då jag hade åkt på en förkylning och jag ville inte uppta en plats som någon annan kunde ta, utan meddelade att jag inte kunde komma då jag visste att det fanns andra som jag, och verkligen uppskattade att Johanna skulle göra detta för oss bloggare. Utan att gräva ner mig mer i det, eftersom jag hemskt gärna hade velat gå, var jag nyfiken för att se hur de andra hade haft det, och gick därför in på Enkla knep idag i hopp om att läsa om en spännande, innehållsrik och trevlig dag. 

Istället möts jag av en minst sagt (inte) trevlig uppdatering. Eller Johanna har inte berättat om själva eventet ännu, utan om förberedelserna inför dagen. Och det är ju fruktansvärt om man kräver 6000kr för att få gå på ett gratis event eller att man anser om man ska gå på detta gratis anordnade event, som det dessutom har varit självanmälningar till, ja då vill man minsann, som ett annat krav, stå inför alla och berätta om sin egen blogg. Men alltså, är det så här det kan gå till? Jag skäms! 

Till Johanna vill jag säga: Tack för att du anordnade det här. Jag kan inte föreställa mig hur mycket tid och engagemang detta har tagit från dig, jag vet bara hur mycket vi hade att göra inför bebisens dopdag, och då var det familj, släkt och vänner som skulle fika tillsammans med oss. Av vad jag förstår så undrade man också vad goodiebagen skulle innehålla (som man skulle få med sig därifrån) eftersom ett mail om detta skickades ut i veckan. Jag tyckte det lät lite underligt, att någon skulle ha frågat om det här, men jag tänkte inte så mycket mer på det då. Nu när jag har läst ditt inlägg på bloggen förstår jag lite mer, det var inte bara det utan du har blivit illa behandlad. En stor kram till dig och en eloge för att du ändå höll modet uppe igår och höll i eventet.

Till alla som på något sätt diskuterar/läser och "umgås" på nätet: Det är väl ändå vår plikt att ta hand om och bry oss om våra medmänniskor? Ingen är väl ändå så korkad så man tänker att - nej men detta är inte på riktigt, det är bara en text men så är det ju inte eftersom någon sitter där på andra sidan och tar emot det som är skrivet. Vi får också tänka på att vi tolkar saker på olika sätt, men framför allt på hur vi formulerar oss. Vi vet inte om personen som driver en blogg, läser en blogg eller deltar i något diskussionsformun och så vidare, tar väldigt illa vid sig, och sådant kan gå illa. Vi måste också tänka på att aldrig skriva saker som vi inte skulle kunna säga till personen, öga mot öga. Och tänker man då att - det har jag inget problem med, jag står för vad jag tycker och skulle kunna säga samma sak om jag träffade personen in real life, ja då ska man nog gå en vett- och etikettskola och lära sig hur man beter sig för då har man tappat det helt.

Om jag någon gång bli en större bloggare så påminn mig om det här och hur man beter sig mot andra människor!
#1 - clara

hej! Vad tråkigt att inte du kunde komma på bloggeventet. Det var mitt första och det var fantastiskt fint ordnat, så tack enklaknep och Johanna för det fina eventet. Ja till mer #nätkärlek

#2 - Emma - På Smällen!

Vilket bra inlägg för att stötta Johanna! Jag driver en stor blogg men skulle aldrig nånsin bete mig så mot någon och framför allt så skulle jag aldrig kräva betalt för att någon vill bjuda mig på ett evenemang! Och som du skriver så var det ju faktiskt så att det var frivilligt att anmäla sig på det här eventet, det var ju inte direkt så att Johanna sökte bloggare som kunde blogga om hennes event. Hon gjorde ju detta för alla bloggare utan någon egen vinning. Jag tycker att det var tråkigt att folk sabbade Johannas upplevelse att anordna event, men jag hoppas att hon ändå har lust att fixa något liknande längre fram :) Synd att du inte kunde komma, hoppas vi ses vid ett annat tillfälle istället! Kram!

Svar: Tack - och visst är det tråkigt, men det måste ju finnas en sida av allt, sägs det ju :)
Ja det vore verkligen roligt att ses, våra små är ju i nästan samma ålder.
Kram!
evanesse.se