Det här är varför du ska blogga
Jag får ofta kommentarer och frågor  (utanför internetvärlden) om varför jag bloggar och vad nyttan är med det? Jag brukar svara - för att det är roligt och det finns en möjlighet att skriva av sig. Men vad är det för svar egentligen? Helt tafatt och inte direkt säljande. Nej men jag visste liksom inte bättre tidigare!

 
  
Det här är varför du ska blogga, listan som inte bara gör dig, som inte har en blogg idag lite småsugen på att starta en egen, utan oss som bloggare mer säkra på varför vi vill fortsätta. Jag lämnar den också lite öppen då det kommer fyllas på med fler punkter längs vägen och jag tar gärna emot förslag ifrån er.

 • Gemenskap
  Det är verkligen en helt annan värld är den utanför internet. Man har något gemensamt med andra bloggare och det är ingen som liksom funderar på vad gör hon (eller han) här, utan alla har rätt till att blogga om vad de vill (i princip). Sen finns det ju måndagsexemplar av allt, som avundsjuka och kanske inte alltid helt korrekt lagligt skrivna inlägg. Och man behöver inte klä upp sig heller, ja för att skriva ett inlägg. Kom som du är!
 • Uppmuntran
  Vi har möjligheten att uppmuntra varandra (eller andra), dels genom trevliga kommentarer eller det lilla gilla-trycket (som många verkar glömma av, men som är jätteviktig funktion och som visar uppskattning). Har du sett gilla-❤ längst ner vid alla inlägg? Tryck där om du uppskattar det bloggaren har skrivit! Man kan också visa uppmuntran genom att blogga om positiva saker som sker i världen. Politik (kanske inte så ofta det finns bra saker som händer där), något en medmänniska gjort lite vardagshjälte-aktigt och så vidare
 • Nya vänner
  Man skapar nya bekantskaper och vänner. Även om man inte träffar alla, så har man daglig kontakt. Man blir lite beroende av varandras bloggar och man tycker det är roligt när det går bra för sina bloggvänner. Extra uppskattat tycker jag, är om man skriver om varandra utan att - å tänk om hen får mina läsare. Nej vi ska hjälpas åt!
 • Nya kontakter
  Jag valde att separera vänner och kontakter-punkterna eftersom det sistnämnda mer syftar till arbetet och sådan connection, att man stöter på eventuella samarbetspartners och vem vet vad sådant kan leda till affärsmässigt? (sen kan detta ske med vänner också såklart!)
 • Dagbok
  När du bloggar delar du inte bara med dig till andra (bestäm dig för hur öppen du vill vara, men ju mer du delar med dig iform av bilder och av ditt liv, desto intressantare blir du och din blogg att läsa), den blir också som en form av en dagbok för dig själv. Du kan när som helst gå tillbaka för att se vad du gjorde vid en viss tidpunkt
 • Inspiration
  Det finns jättemycket inspiration att få. Inte bara vad som gäller matlagning (för vet du inte vad du ska laga till middag finns massvis av bloggare som tipsar om vardagsmat), utan du kan också få inspiration vad gäller träning, vardagen med småbarn, mode, skönhet, hälsa, hur du syr kläder och så vidare. Ja du fattar ju, Allt - du kan få inspiration om Allt! Och det är ett knapptryck bort. Jag tror också att det är lättare att hitta saker om man själv bloggar (bara ett tips, hehe)
 • Debatter
  Ja det finns bloggare som debatterar eller i alla fall skriver om sina åsikter och synpunkter. Detta kan ofta leta till debatter (vilka kan vara roliga att deltaga i). Varför inte starta en egen debattblogg?
 • Nyheter
  Ja förutom nyheter som i allt nytt i världen, så hittar du det senaste vad gäller det mesta. Det senaste klädmodet, det bästa spara-pengar-sättet, hur du nätdejtar bäst, varför man inte ska sola för mycket eller vad som helt enkelt är nytt på tapeten. Det hittar du inte i dagstidningen där hemma!
 • Sociala medier
  Du har exempelvis via blogg.se möjlgheten att synas med dina inlägg, tankar och åsikter. Det finns delaknappar, vilka är kopplade till eventuella konton på Facebook, Twitter, Instagram och så vidare. Dessutom kan det hända att ditt inlägg publiceras hos själva blogg.se (och Nyhter24). Du får alltså hjälp att synas
 • Tjäna pengar
  Du kan tjäna pengar på att blogga. Jag är inte rätt person att fråga om det just nu, men jag jobbar på det. Det är inte mer än rätt att bloggare (vilka är vanliga människor, som en del verkar glömma av) som lägger timvis med tid för att skriva dessa inlägg som just du förväntar dig varje dag, också tjänar en slant. Och visst är det bra att möjligheten finns?
 • Tävlingar 
  Du kan delta i tävlingar för att vinna saker. Det kan vara allt ifrån kläder, skönhetsprodukter till biobesök. Du har också möjligheten att anordna egna! Detta är uppskattat av de flesta. Dels för att det just är tävlingar, att man kan vinna något, men också för att det många gånger är fina vinster. Dessa kan komma ifrån sponsorer
#1 - sandra.

wow vilket bra inlägg :) detta borde verkligen många läsa för det är så sant det du skriver!

Svar: Tack :)
evanesse.se

#2 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Väldigt bra inlägg!

Svar: Tack! :)
evanesse.se

#3 - Matte

Vilken bra lista. Kanske ska blogga själv :-)

Svar: Ja gör det :)
evanesse.se

#4 - Amanda Jona [SPONTAN]

Himla bra inlägg! Själv älskar jag dagboksaspekten av det hela, har haft min blogg i snart fem år (!!!) så det finns ju så mycket av mitt liv dokumenterat där :)

Svar: Ja men det är bra! Jag har gått tillbaka flera gånger och läst äldre inlägg :)
evanesse.se

#5 - FrökenTV, bloggen om tv och film

vilket superbra inlägg

Svar: Tack :)
evanesse.se

#6 - Erika- familjeliv, träning och inredning

Ett så himla himla bra inlägg! Kunde inte sagt det bättre själv. Jag skrev nåt liknande ikväll om sponsrade inlägg och om att tjäna pengar på sin blogg. Som du säger, vi lägger ner såå mycket tid på bloggen och varför då inte tjäna en liten slant på det? Kram!

Svar: Precis! Det är en hel del tid så det är klart man ska ha möjligheten att tjäna något på det.
evanesse.se

#7 - Linda Andersson

Bra skrivet! :)

Svar: Tack! :)
evanesse.se

#8 - Jasmine

Du punktar upp många positiva aspekter av bloggandet. Själv har jag trivts som fisken i vattnet från första stund. Att blogga är en livsstil!
Kram

Svar: Ja precis, som en livsstil.
evanesse.se

#9 - Sanna Widman

Håller verkligen med! :) Jättebra inlägg!

Svar: Tack och vad bra! :)
evanesse.se

#10 - Jarina

Åh så bra! Håller med dig :)

Svar: :)
evanesse.se

#11 - Marina

Tack för ett inspirerande inlägg. Självklart gillar jag ;)

Svar: Tack snälla! :)
evanesse.se

#12 - liamochmelvin.blogg.se

Håller verkligen med om allt! :)

Svar: Va bra! :)
evanesse.se

#13 - Emmalin

Bra inlägg!

Svar: Tack <3
evanesse.se

#14 - Viktoria Andersson

Jätte bra skrivet! Hur länge har du själv bloggat?

Svar: Tack!
Jag startade bloggen 2009 men hade sedan uppehåll på 5 år. Jag tog upp bloggandet för 6 månader sedan, lite drygt :)
evanesse.se

#15 - Ms. Tress

Jag bloggar för att få utlopp för allt jag varit med om. Tror knappt att det är verkligt ibland.

http://fuckitt.blo.gg/

#16 - Hanna Karlsson

Bra inlägg. Precis så där är det ju.

Svar: :)
evanesse.se

#17 - michellemariolina.blogg.se

Helt sant! Bra lista! :D

Svar: Tack! :)
evanesse.se

#18 - ddianasliv.blogg.se

True! Håller med dig om mycket. :)

Svar: Kul! :)
evanesse.se

#19 - Karin

Håller verkligen med! Speciellt det där med vänner & kontakter! :)

Svar: Ja möjligheten att lära känna nya vänner är viktig :)
evanesse.se

#20 - Svea

Det här är absolut anledningar till varför jag har valt att börja blogga igen, bloggade när jag var yngre och kände verkligen nu det senaste året vad jag har saknat detta!

Svar: Ja, men det blir liksom en livsstil.
evanesse.se

#21 - JTG-Jessica The Great

Jag håller med, det finns massor av skäl att blogga, och jag har gjort det i flera omgångar genom åren, nu har jag precis dragit igång vad som förhoppningsvis blir "den sista, och bästa" bloggen. JTG-Jessica The Great. (Jag är inte fullt så självcentrerad som namnet antyder, haha.)

Svar: Välkommen tillbaka då :)
evanesse.se

#22 - Gittan

Så bra skrivet det stämmer så bra. Jag skriver som dagbok tycker mycket om att fotografera och visar gärna mina bilder på min blogg. Visst är det en livs stil att blogga och som du skriver socialt också. Man har fått nya vänner och en del har jag träffat och det skulle jag ju inte gjort annars. Trevlig helg till dig. Gittan.

Svar: Tack Gittan och trevlig helg till dig också! :)
evanesse.se

#23 - Emma

Gud så bra lista, håller helt med :)

Svar: Kul! :)
evanesse.se

#24 - Mikaela

Riktigt bra inlägg, många som inte förstår vad man kan få ut av att blogga :)

Svar: Tack! :)
evanesse.se