Egentid - 3 i topp
Ibland behöver även en småbarnsförälder egentid, hur underbara våra barn än är, och jag har listat upp 3 i topp på egentidslistan. Det är inte mycket som krävs för att samla tålamodspoäng.
På plats 1 kommer datorn. Ja för på den kan man göra så mycket. Och hur mysigt är det inte att sitta i godanro med en kopp kaffe och antingen blogga, läsa vad andra skriver, titta på foton, redigera foton och så vidare? Ja det finns hur mycket som helst man kan göra och jag uppskattar tiden jag får till nätsurfandet och datorpysslandet.

På plats 2 kommer Netflix och det är ju alldeles underbart avkopplande att ligga och slötitta på alla dessa serier (som man följt och följer). Vi har helt skippat att sitta framför tv:n i soffan, utan beslagtagit sängen och tv:n där. Det är inte så ajabaja som man säger att ligga där och titta, att det skulle störa nattsömnen och så vidare, jag sover snarare bättre efteråt då jag inte somnat till på soffan och måste borsta tänderna och annat, det har man nu gjort innan man lagt sig till rätta. Helt perfekt!
 
På plats 3 kommer faktiskt att städa och laga mat i fred! Ja det är något alldeles speciellt det. Visst, jag tycker det är urmysigt att småplocka med en Milton famnen, i babysittern, i babygymmet, i vagnen och så vidare, men att göra det alldeles själv, det är något helt annat. När min sambo kommer hem och han, efter lite gos med barnen, erbjuder sig att laga mat åt mig så att jag kan slappa, får han erbjudandet tillbaka. Jag gör det gärna! 
 
Har du något egentids-lista som du vill dela med dig utav?
Att städa skåp är som att rensa själen
Jag kan få mina rensa- och städryck, bara så där, och idag har jag och Milton fixat lite i skåp och lådor. Vi ska strax fortsätta, jag behövde en kopp kaffe och ett par smörgåsar emellan bara. Fullkornsbröd med ett par skivor gurka på.
 
 
Att rensa och städa är verkligen som att rena själen för mig. Jag kan riktigt känna hur ilskan bubblar inom mig, ofta utan orsak, och då är det bara till att börja rätta till i lådor, slänga något papper som inte fyller någon funktion, eller torka ur något skåp. Efter det är jag som ny igen. Underbart!
 
 
Jo ibland får jag agera napp och mycket av det beror på att Milton inte "tar" vanlig napp, eller egentligen har vi inte vant honom vid det, ganska skönt att inte tänka på sådant hela tiden, speciellt när de blir äldre, men kanske kan det vara bra emellanåt? Han kanske sover bättre om dagarna då? I vilket fall som helst ska vi testa dessa. Nova fick napp när jag slutade amma och slängde den själv vid 1 1/2 år, så vi får se hur den här killen vill ha det.
 
 
I eftermiddag väntar katt-folk-besök. Vi ska lämna bort en av våra katter och nya eventuella ägare kommer för att visa upp sig sedan. Utöver det kommer mina föräldrar och ska bjuda på mat, lyxigt värre.
 
Ha en fin dag så länge 
När brösten agerar napp

Idag har vi mest legat så här, jag och Milton (förutom att jag passat på att dammsuga, tvätta och småstäda när han slumrade till små kortisar emellanåt). Urmysigt i sig, att ha min going så nära, och jag har också fått tillfälle till att plöja lite "Unga Föräldrar" på Tv4 Play (en av barnen heter förresten Milton, kul!), men ibland kan man känna sig lite låst och brösten måste få vila. Det är tur att jag har en underbar sambo som direkt efter sitt arbete vill vara med sina barn, så jag har det inte tufft på något sätt egentligen. Nova hade också med sig en kompis hem idag, och egentligen hade jag varken ork eller lust till det (man måste ju ändå vara någorlunda käck och trevlig) men det gick bra. De är ju stora tjejerna.

In emellan amningarna fick jag några mysiga leénden i alla fall. Han är urcharmig min lilla plutt. Och sällan gnällig, men ibland, som idag, är det bara amma som gäller. De har ju sina olika utvecklingsfaser. 

Prickarna vid näsan är där för att han har rivit sig själv, lite onödigt tycker jag

Utöver en ammadag hade vi också en mysig familje-eftermiddag och det innebär att vi på något sätt försöker vara mobil, dator och (annan teknik)-fria. Det är ganska skönt, en stund. Då passar vi på att prata, laga mat tillsammans eller kanske spela spel. Oj vad bra det där lät. Ibland är det inte så, hehe.

Idag spelade vi SkipBo, känner ni till det? Milton hjälpte i alla fall pappa i spelet så de två vann. Heja heja!