Om du eller dina barn är sjuka - håll er hemma!
Bildkälla

Det tas alldeles för lättvindigt på det här tycker jag, att man dels går tillbaka till sitt arbete innan man är helt frisk (och då helst om man har varit magsjuk), lämnar barnen på förskola/skola eller att man ger sig ut i affärer. Alltså vad tänker man (med) då? 

- Nej det är inte bättre för din arbetsplats om du går till jobbet lite halvt sjuk - eftersom du har tagit något febernedsättande
- Nej det är ABSOLUT inte okej att ge ditt barn alvedon på morgonen och sedan lämna iväg på förskola
- Nej, jag tycker inte det är okej att lämna syskon på förskola om någon annan där hemma är magsjuk
- Nej handsprit är inte bättre, tvätta händerna med tvål och vatten Vi är väldigt noga med handhyginen här hemma. Det första man ska göra är att tvätta sina händer när man kommer utifrån eftersom man kan ha tagit i både det ena och det tredje. Att det sen ska föras runt på fjärrkontroller, leksaker, kylskåpshandtag - och till maten!!! - är ju inge vidare, eller hur? Vi ber till och med våra gäster att tvätta sig, för om vi är noga, ska andra ta med sig skiten till oss istället då? Det må hända att man tycker att vi är överdrivna, men är vi verkligen det? Är det konstigt att man tvättar sina händer? Såklart ska allt göras med sunt förnuft, men just när man kommer utifrån är det ju en självklarhet att man vill vara ren tycker jag!

När 8åringen gick på förskola fick det lära sig att det tar lika lång tid att få händerna helt rena som det tar att sjunga "Blinka lilla stjärna"

Att barn behöver åka på diverse förkylningar, virus och bakterier som små - för att sedan skapa ett starkt immunförsvar som vuxen - är inte sant! Visst, de kanske blir starkare mot just dessa virus/bakterier men det finns tusen- miljontals andra som ligger där och lurar. Och istället för att acceptera och resonera som - oss gör det inget om vi blir lite sjuka kanske det är dags att börja tänka på någon annan? Det finns faktiskt dem som inte vill blir sjuka, eller ännu värre som absolut inte bör åka på en förkylning (eller något annat).  Så, om du eller dina barn är sjuka - håll er hemma!

Om du gillade det här inlägget, tryck gärna på hjärtat nedan och/eller dela det vidare
#1 - My

Ja men hur svårt liksom? stanna hemma om du är sjuk!

Svar: Ja men precis! Man får börja tänka på andra än sig själv, eller man? DE som inte gör det idag.
evanesse.se