Tidig tonårstrots

Ja den här lilla damen vet vad hon vill och det visar hon med både ljud och kroppsspråk. Idag fick hon till uppgift att storstäda hennes rum och hujeda mig som det såg ut.

Till ytan väldigt fint, men hon hade dolt pappersbitar, loombands, barbiedockor och det ena med det tredje under sängen. Jag brukar säga - städa som om det vore en husvisning (vad jag nu menar med det, men rent i alla fall) och hon brukar få till det bra, men de senaste dagarna och har hon som sagt "städat" allt under sängen, huller om buller. Mmmm, mamman sådär lagom glad, pappan mer hjälpsam och tålmodig. Gaaah för tidig tonårstrots! Jag kan bli tokig!

Jag vet själv hur jag var i den åldern - ganska så inte lätt kan jag tro - och hon svarar mig på samma sätt som jag pratar till henne (och nu lät det som om jag vore jätteelak), men om jag inte alltid orkar hålla på med morötter och att vara så käck som i - om du gör det här, får du det där  (så där gulligt med ett léende på läpparna) kanske jag småthotar lite ibland. Det kan låta så här:

- Om du vill ha ipaden en stund sedan så lyssnar du
- Om du vill ha din mobil så lyssnar du, säger 8åringen tillbaka

Ja du kanske förstår att man inte alltid känner sig som världens bästa förälder, speciellt inte om man är två personer som likadana i dess sätt, humör och tålamod, hehe. Tur att hon för det mesta är lika snäll, ödmjuk och go som hennes mamma.

Efter städ av rum och lunch, ska tidig tonårstjej och pappa åka till badhuset. Jag och Milton ska ut i det fina vädret och promenera. Vad gör ni idag?