När man ska sluta amma
Jag tror jag har kommit till den punkten nu, att sluta amma. Inte för att jag egentligen vill, utan för att det verkar vara dags, eller rättare sagt - på tiden. Eller jag vet inte egentligen, jag tycker fortfarande att det är urmysigt och jag hade gärna gjort det ett par gånger om dagen men eftersom Milton hänger vid bröstet hela nätterna och gärna vill sövas om på kvällarna, vid bröstet, börjar det bli outhärdligt. Varken jag eller han sover bra, så kanske är det dags. Men hur gör man? 

Jag har läst runt, sökt information och frågat mig för hur andra mammor har gjort, och man kan tydligen testa att sluta nattamma, men ha kvar den andra mysiga delen. Inatt ska vi testa. Bredvid oss ligger en napp (som han absolut inte vill ta) och en flaska vatten, kanske, kanske nöjer han sig med det. Alldels nyss drack han lite vatten och somnade om, det vore väl jätteroligt om det fungerade så jag inte behövde ta bort amningen helt? Ja vi får testa oss fram.


Nästa måndag blir det här goingen 1 år, vår älskade lille man. Och så underbart go och snäll han är (eller snäll och snäll, det finns väl inga dumma barn, men ni förstår) och vi är enormt stolta över den här prinsen. 

Han kryper runt, reser sig mot allt och ska också ha allt. Han skrattar, klappar händerna, vinkar, pekar, säger där och titta, försöker uttala storasysters namn och kan härma en katts jamande. Ja han är så duktig. I 1års-present kommer han få en gåvagn, kanske kommer han tycka det är roligt att gå med den, eller så dröjer det. Just nu tycker han mest om att stå upp/ställa sig mot saker, men går inte runt bord och annat, men som sagt, han gör det i hans takt/när han vill.
 
#1 - meh.blo.gg

Lycka till, det kan ju vara lite tufft i början som med allt annat men ge inte upp :-)

Svar: Tack! Ja så är det ju, man får testa sig fram :)
evanesse.se

#2 - fasligtsja.blogg.se

Jag tycker det låter som en rätt lagom tid att sluta amma. Efter ett år har man nog fått i sig tillräckligt av alla godsaker som finns i modersmjölken. Vad gäller immunförsvar och sånt då, näringsrikt är det ju fortfarande. =)